1. Aracı durdurur durdurmaz hemen motoru kapatmayınız, bu durum motoru yüksek devirde kapatmanıza yol açar. Bunu yaparsanız, motor yağı basıncı sıfıra düştükten sonra turboşarj çalışmaya devam edecektir ve turboşarj yataklarında aşınmaya sebep olacaktır. Gaz pedalını bırakınız. Motor rölanti devrine ulaşıncaya kadar bekleyiniz ve ardından motoru kapatınız.
  2. Vites geçiş aralıklarına dikkat edilmelidir. Düşük hızda yüksek viteste kullanılmamaya özen göstermelidir. Bu durum baskı balata ve motor ömrünün uzamasına katkı sağlar.
  3. Motor yağ bakım aralıkları aksatılmamalıdır. Motor yağ durumunu ayda bir kez kontrol etmeniz tavsiye edilir.
  4. Motor arıza ışığı yandığı durumlarda aracı en kısa sürede bir servise götürmeniz tavsiye edilir.
  5. Araç tozlu hava şartlarında kullanılıyorsa bakımların yarı periyodunda yapılması tavsiye edilir. Turbo ömrünün uzamasına ve motor sağlığına katkı sağlar.
  6. Aracınızı kuru yapraklar, kuru çim veya diğer yanıcı maddeler üzerinde park etmeyiniz veya bu gibi zeminlerde rölantide çalışır durumda bırakmayınız. Yenilenme işlemi sırasında aşırı yüksek egzoz gazı sıcaklıkları ortaya çıkar. Yenilenme süreci sırasında ve sonrasında, ayrıca motor durdurulduktan sonra etrafa önemli miktarda ısı yayılır. Bu durum potansiyel bir yangın tehlikesidir.
  7. Yakıt deposunu aşırı doldurmayınız. Aşırı doldurulan bir depodaki basınç, kaçağa neden olabilir ve yakıtın püskürmesine ve yangına yol açabilir.
  8. Araçtan inince daima el frenini çekiniz. Aracınızı güvenli bir şekilde park edilmemiş durumda bırakmak çarpışma veya yaralanmaya yol açabilir.
  9. Aracı geri vitese geçirirken, hareket halinde geri vitese geçirmeyiniz. Bu vites kutusunda hasara neden olabilirsiniz. Tam durur şekilde geri vitese geçirdiğinizden emin olunuz.
  10. Nadiren frenlerden gürültü sesi gelebilir, bu normaldir. Metalin metale temasını andıran ya da sürekli sürtünme veya sürekli gıcırtı sesi geliyorsa, fren balataları aşınmış olabilir. Frenleme sırasında direksiyon simidinde sürekli titreşim veya sarsıntı oluyorsa, aracınızın kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Aracınızı servise götürüp kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.
  11. Kötü görüş alanı durumunda, özellikle sis, yoğun yağmur, çiseleme veya kar olduğunda, Adaptif Hız Kontrol Sistemini kullanmayınız.
  12. Ön Çarpışma Uyarısı Sistemi; asla bir çarpışma uyarısını beklemeyiniz. Sürüş sırasında, sistem kullanılsa bile, doğru mesafe ve hızı korumaktan sizin sorumluluğunuzdadır. Sistem sadece önünüzde aynı yönde hareket eden araçlara tepki verir ve yavaş veya hareketsiz araçlara tepki vermez.
  13. Fren pedalına yeterince hızlı basarsanız, tam frenleme elde edersiniz. Bunun pedala uygulanan kuvvetin miktarı ile alakası yoktur.
  14. Motor çalışırken lambalardan birinin yanması bir arıza olduğu belirtilir. Motor çalışmaya devam edecektir ancak gücü sınırlanacaktır. Sürüş sırasında lambalardan biri yanıp sönerse, hemen aracınızın hızını azaltınız. Yanıp sönmeye devam ederse, sert hızlanma veya yavaşlamadan kaçınınız. Aracınızı hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.
  15. Dizel egzoz sıvısı düşük olduğunda yanar. Aracınız hareket halindeyken yanarsa ve dizel egzoz sıvısı yeterli seviyedeyse bu, sistem arızasını gösterir. Aracınızı enkısa sürede bir servis istasyonuna kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.
  16. Motoru çalıştırdıktan sonra lamba yanmaya devam eder veya sürüş sırasında yanarsa, bu bir arıza göstergesidir. Aracı en kısa zamanda güvenli bir yere çekiniz ve motoru durdurunuz. Motor yağı seviyesini denetleyiniz.
  17. Seyir sırasında yanarsa, bu durum bir arıza belirtisidir. Arıza sırasında sistem kapanır. Aracınızı en kısa sürede Yetkili Servis istasyonuna kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.
  18. Yakıt filtresinde fazla miktarda su olduğunda yanacaktır. Suyun hemen boşaltılması gerekir. Suyu boşalttıktan sonra yanarsa yakıt filtresi değişimi gerekli olduğunu belirtir. Aracınızı hemen bir Servis İstasyonuna kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.

Ekonomik Sürüş

  1. Lastik Basınçları; yakıt tasarrufunu en iyi hale getirmek için lastik basınçlarını düzenli olarak kontrol ediniz. Uygulanması gereken Lastik basınç değerleri aracın B direğindeki etikette belirtilmiştir.
  2. Vites Değiştirme; yol koşullarına uygun olan en yüksek vitesi kullanınız.

Sudan Geçerken Uyarılar

  1. Sadece acil durumlarda sudan geçebilirsiniz. Normal seyir sırasında geçmeyiniz. Hava filtresinin içine su girerse motor zarar görebilir. Acil bir durumda, aracınızı en fazla 200 milimetre (8 inç) derinlikte bir suda azami 10 km/sa (6 mph) hızla sürebilirsiniz. Akan suda sürüş esnasında çok daha dikkatli olmanız gerekir. Suda giderken düşük hızda seyrediniz ve aracınızı durdurmayınız. Sudan geçtikten sonra aşağıdakileri yapınız:
  2. Frenlerin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için fren pedalına hafifçe basınız.
  3. Aracınızdaki lambaların tamamen çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.